­ DEREÇETİNÖREN KÖYÜ ESKİ CAMİİ (MUDURNU) | Kültür Portalı

Dereçetinören Köyü Eski Camii (Mudurnu) - Bolu

Adı Dereçetinören Köyü Eski Camii (Mudurnu)
Mah. Köy - Mevkii Dereçetinören Köyü
Adres Dereçetinören Köyü MUDURNU/BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Mudurnu İlçesine bağlı Dereçetinören Köyü’nün Dere Mahallesinin 500 m. yakınındaki köy mezarlığı içersinde bulunmaktadır. Kareye yakın planlı ve 12 x 11 m. ebatlarındadır. Moloz taşla yapılmış ve içine dikey hatıllar atılarak sağlamlaştırılmıştır. Kırma çatı ile örtülüdür. Camiye kuzeyde çift kanatlı bir ahşap kapıdan girilir. Girişin üzeri mahfil haline getirilmiştir. Güney duvarı içersine hafif gömülü olan mihrabı ve iyi bir ağaç işçiliği örneği olan minberi vardır. Caminin her cephesinde ikişer adet penceresi bulunmaktadır. Genel olarak ahşap işçiliği göstermektedir. Kitabesi yoktur. Günümüzde halen Cuma ve Bayram namazlarında kullanılmaktadır. Kaynak: Bolu Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Envanteri
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1880    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2016 Perşembe