­ DEYNE JANDARMA KARAKOLU | Kültür Portalı

Deyne Jandarma Karakolu - Denizli

Adı Deyne Jandarma Karakolu
Mah. Köy - Mevkii Elmalı Mahallesi Kalıntaş Mevkii
Adres Kalıntaş Mevkii, Elmalı (Köyü) Mahallesi Çameli İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Maliki
Vakfiye
Genel Tanım Çameli İlçesi, Elmalı (Köyü) Mahallesi, Sivritepe ile Kanlıtaş Mevkii arasında kalan Deyne Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası olarak kullanıldığı tahmin edilen yapı; 1914 yılında iki katlı olarak inşa edilmiştir. Kare planlı ve tek mekandan oluşan yapının duvarları taş örgülü olup, köşeleri kesme taş ile dekore edilmiştir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Zemin katta giriş batı tarafında olup, kuzeyde ocaklık ve iki yanına birer gömme ahşap dolap yer alır. Zemin katın tavanı ve tabanı ahşapla kaplıdır. Konutun üst katında ise giriş yine batı tarafında olup, güney iç cephesinde ocaklık ve iki yanında birer ahşap gömme dolap yer almaktadır. Doğu cephesinde açılan iki pencere ile konut aydınlatılmaktadır. Taban ve tavan ahşaptır. Çatısı kırma çatı olup, alaturka kiremitleri tahrip olduğundan sadece ahşap örtüsü bulunmaktadır. Konutun doğu tarafında yer alan ahır; moloz taş örgülü olup, üzeri kırma çatıyla örtülüdür. Ahır ve ot deposu olarak iki mekana ayrılmıştır. Konut ve ahırın eski karakol binasına ait olduğu kesinlik kazanmamıştır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 26.12.2008 gün ve 1873 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2131    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 25 Haziran 2014 Çarşamba