­ DOĞU SALMAN HÖYÜK | Kültür Portalı

DOĞU SALMAN HÖYÜK - Çankırı

Harita No G31- a2
Mah. Köy - Mevkii Yenimahalle - Çankırı-Kastamonu karayolunun doğusu - Ilgaz
Adres Yenimahalle - Çankırı-Kastamonu karayolunun doğusu - Ilgaz / ÇANKIRI
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Ilgaz İlçe Merkezinde bulunan höyük Çankırı-Kastamonu yolu kenarında bulunmaktadır. Höyük oldukça geniş bir alana yayılmaktadır ve yüksekliği 30 metredir. Seramikleri Erken Tunç, Orta Tunç, Geç Tunç, Demir Çağı ve Roma Dönemlerini kapsamaktadır. Höyük asfalt kenarında ve tarım arazilerinin arasında yer almaktadır. Üzerinde kaçak kazıları vardır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ilgaz İlçe Merkezinde bulunan höyük Çankırı-Kastamonu yolu kenarında bulunmaktadır. Höyük oldukça geniş bir alana yayılmaktadır ve yüksekliği 30 metredir. Seramikleri Erken Tunç, Orta Tunç, Geç Tunç, Demir Çağı ve Roma Dönemlerini kapsamaktadır. Höyük asfalt kenarında ve tarım arazilerinin arasında yer almaktadır. Üzerinde kaçak kazıları vardır
Orjinal Kullanım Yerleşim Alanı
Bugünkü Kullanımı Höyük
Tescil Kararı 15.01.1996 - 4442

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3698    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Şubat 2015 Çarşamba