­ DR SÜREYYA KONAĞI | Kültür Portalı

Dr Süreyya Konağı - Kırşehir

Mah. Köy - Mevkii Kuşdilli Mahallesi
Adres Kuşdilli Mahallesi Kırşehir
Yaptıran Dr Behcet SITKI
Genel Tanım Dr Süreyya Konağı
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Sadece üst kata çıkışı sağlayan orijinal merdiven iptal edilerek dış kısmından ahşap merdiven yapılmıştır. Alt odalardan birisin tabanına beton dökülmüş.
Ayrıntılı Tanımı AYRINTILI TANITIM : Konak iki katlı olup,tamamiyle kesme taştan yapılarak üzeri serpme beton sıva ile sıvanmıştır.Alt ve üst katları konut olarak kullanılmaktadır.Üst kata dıştan ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır.Alt ve üst katlarda dikdörgen birer salon ve salona açılan sağda birer solda ikişer oda mevcuttur.Üst katta tavan süslemeleri dikkat çekmekte,alt katta bulunmamaktadır.Üst kat balkonu ahşaptan yapılmış,korkulukları demirden olup, 3 sütunla çatıya bağlanmıştır.Evin taban ve tavan döşemesi tamamiyle ahşaptır.Balkonun ahşap kısımları derzlerle süslenmiştir.
Önerilen Kullanım Müze
Tescil Kararı K.K.T.V.K.K 22.09.1988 Gün ve 275 sayıl karar