­ ELDİVAN HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

ELDİVAN HÖYÜĞÜ - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Eldivan/ÇANKIRI
Adres Eldivan/ÇANKIRI
Pafta G30-c-25b-
Yapım Tarihi ETÇ, GTÇ, DÇ ve Roma Dönemi
Vakfiye -
Genel Tanım Höyük; Çankırı’ya 20 km. uzaklıktaki Eldivan İlçesinin yaklaşık olarak 2 km. kuzeyinde, Çankırı-Eldivan karayolunun ise 1 km. batısında yer almaktadır. Ova ortasında 8–10 metre yüksekliğinde olup, tahmini 125–200 metre çapında yayvan ve oval konumdadır. Yüzeydeki seramik buluntuları, M.Ö. 3000–2000 (Eski Tunç Çağı) bin yılı iskânı dışında, M.Ö. II. binde kuvvetli bir Hitit yerleşmesinin varlığını göstermektedir. Ayrıca Roma Dönemine tarihlenen buluntular höyüğün milattan sonraki dönemlerde de iskân edildiğini kanıtlamaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Höyük; Çankırı’ya 16 km. uzaklıktaki Eldivan İlçesinin yaklaşık olarak 2 km. kuzeyindedir. Çankırı-Eldivan karayolunun ise kuzeyinde yer almaktadır. Ova ortasında 8–10 metre yüksekliğinde olup, tahmini 125–200 metre çapında yayvan ve oval konumdadır. Yüzeydeki seramik buluntuları, M.Ö. 3000–2000 (Eski Tunç Çağı) bin yılı iskânı dışında, M.Ö. II. binde kuvvetli bir Hitit yerleşmesinin varlığını göstermektedir. Ayrıca Roma Dönemine tarihlenen buluntular höyüğün milattan sonraki dönemlerde de iskân edildiğini kanıtlamaktadır.
Orjinal Kullanım Höyük
Bugünkü Kullanımı Tarım Arazisi
Tescil Kararı 31.10.1994 - 3727

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2788    Eklenme Tarihi : 13 Haziran 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2013 Perşembe