­ ELMALI 2 ADET ÇINAR AĞACI | Kültür Portalı

Elmalı 2 Adet Çınar Ağacı - Denizli

Adı Elmalı 2 Adet Çınar Ağacı
Harita No 022-a-05-c3
Mah. Köy - Mevkii Elmalı Mahallesi
Adres Elmalı (Köyü) Mahallesi Çameli İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Çameli İlçesi, Elmalı (Köyü) Mahallesi’nde bulunan, parselin güney tarafında yer alan iki adet çınar ağacıdır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Çameli İlçesi, Elmalı (Köyü) Mahallesi’nde bulunan, parselin güney tarafında yer alan iki adet çınar ağacından, batı tarafındakinin gövde genişliği 8,60 m’dir. Çınar ağacının gövdesi, sonradan çıkan beş tane dal halindedir. Ana gövdenin içinde ise geniş oyuk vardır. Doğu tarafındaki anıtsal nitelikteki ikinci çınar ağacının gövdesinin çevre genişliği 8,30 m’dir. Çınar ağacı ana gövdenin üst bölümünde iki dala ayrılmıştır. Ağaçların 600-640 yıllık olduğu düşünülmektedir.
Orjinal Kullanım Ağaç
Bugünkü Kullanımı Ağaç
Önerilen Kullanım Ağaç
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 29.09.2009 gün ve 2343 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2207    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 24 Haziran 2014 Salı