­ ELMALI MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Elmalı Mezarlığı - Denizli

Adres Elmalı (Köyü) Mahallesi Çameli İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Kitabe H. 1242
Vakfiye H. 1242
Genel Tanım Çameli ilçesi, Elmalı (Köyü) Mahallesi Mezralığı 20.000 m’lik bir alanı kapsar. Elmalı Mezarlığı’nda yerel ustaların yaptığı, kaba taşların yontulmasından oluşan mezar taşları genellikle sarıklı formda olup, geometrik desenlerle süslenmiş ve süslemelerin içi boş bırakılarak yazı yazılmamıştır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Çameli ilçesi, Elmalı (Köyü) Mahallesi Mezralığı 20.000 m’lik bir alanı kapsar. Elmalı Mezarlığı’nda yerel ustaların yaptığı, kaba taşların yontulmasından oluşan mezar taşları genellikle sarıklı formda olup, geometrik desenlerle süslenmiş ve süslemelerin içi boş bırakılarak yazı yazılmamıştır. Yazılı alanlarda H. 1333, H.1242, H.1278 tarihli Osmanlıca yazılı mezar taşları ile 1926 ve 1930 tarihli Cumhuriyet’in ilk dönemlerinin yazı karakterini yansıtan mezar taşları bulunmaktadır. Çameli yöresindeki Osmanlı Dönemi mezar taşları yontuculuğu ile stilize edilmiş geometrik ve bitkisel süslemeleri yansıtmaktadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKBK'nun 28.01.2005 gün ve 314 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2076    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 08 Ağustos 2014 Cuma