­ ESKİ BELEDİYE BİNASI | Kültür Portalı

ESKİ BELEDİYE BİNASI - Nevşehir

Adı ESKİ BELEDİYE BİNASI
Adres Kasaba İçi GÖREME KASABASI / NEVŞEHİR
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Göreme Milli Park Müdürlüğü
Vakfiye
Genel Tanım Zemin + bir katlı kırma çatılı marsilya kiremit örtülü ahşap saçaklı kesmetaştan yapılmış binadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin + bir katlı kırma çatılı, marsilya kiremit örtülü, ahşap saçaklı kesmetaştan yapılmış, yapı köşeleri taş örgü ile vurgulanmış yığma binadır. Binaya giriş, simetrik merdivenle dikdörtgen çift kanatlı ahşap kapıdan sağlanmaktadır. Giriş kapısı taş bordürle geometrik şekil verilerek belirlenmiş, üst bölümde aydınlatma penceresi yer almaktadır. Ön cephede simetrik ikişer pencere yer almakta, pencereler taş kemerli ve çevresi taş kabartma ile belirlenmiştir. Sol cephede simetrik olarak yer almış dört pencere de, ön cephedeki pencerelerin özelliklerini taşımaktadır. Sağ cephede de ortada bir ve sol yanda bulunan iki pencerede aynı tarzdadır. Zemine giriş yuvarlak kemerli eyvanımsı bir mekan içindeki kemerli kapıdan sağlanmaktadır.
Tescil Kararı K.K.T.V.K.K. 30.9.1989/540