­ ESKİ BELEDİYE BİNASI | Kültür Portalı

ESKİ BELEDİYE BİNASI - Kars

Adı ESKİ BELEDİYE BİNASI
Mah. Köy - Mevkii YUSUFPAŞA MAH.
Adres KARS/MERKEZ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş KARS BELEDİYESİ
Vakfiye
Genel Tanım Baltık mimari tarzında yapılan bina 2 katlıdır.Binanın dış cephesi rölyefler ve kartuşlarla süslenmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 19. Yüzyıl sonunda Baltık mimari tarzında tek katlı olarak yapılan bina Kars ilindeki ilk Kız Lisesi binasıdır.Yapım tarihinden kısa bir süre sonra birinci katıda binaya eklenmiş ve Cumhuriyetin ilanına kadar aynı amaçla kullanılmıştır.Binanın cephe duvarlarında Barok sanatının süsleme unsurları bulunmaktadır.Cumhuriyetin ilanından sonra Kars Belediyesi hizmet binası olarak uzun süre kullanılmış, 2005 yılında bina boşaltılarak restore edilmeye başlanmıştır.Restorasyon halen devam etmektedir.