­ ESKİ VAN KAYA ÇELEBİ CAMİ | Kültür Portalı

Eski Van Kaya Çelebi Cami - Van

Adı Eski Van Kaya Çelebi Cami
Mah. Köy - Mevkii Abdurrahman Gazi Mah.
Adres Abdurrahman Gazi Mah. İskele/Van, Türkiye
Kültür Dönemi Urartu
Vakfiye
Genel Tanım Van Kalesinin Orta Kapısı ile Yeni kapısının arasında surların hemen arkasında yer alan Kaya Çelebi Camisinin Vakfiyesinde, inşaatın Kaya Çelebi Zade Koçi Bey tarafından 1660 tarihinde başlatıldığı yazılıdır
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1. Dünya Savaşı yıllarında terk edilerek harabe haline gelen cami 1993 yılında vakıflar genel müdürlüğü tarafından onarılarak ibadete açılması sağlanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Van Kalesinin Orta Kapısı ile Yeni kapısının arasında surların hemen arkasında yer alan Kaya Çelebi Camisinin Vakfiyesinde, inşaatın Kaya Çelebi Zade Koçi Bey tarafından 1660 tarihinde başlatıldığı yazılıdır. Koçi bey idam edilince inşaat çalışmaları 1663 yılında Cem Dedemoğlu Mehmet bey tarafından ele alınmış ve cami tamamlanmıştır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3056    Eklenme Tarihi : 23 Ekim 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2013 Salı