­ EV (KAZIM EFENDİ SOKAK NO:5) | Kültür Portalı

Ev (Kazım Efendi Sokak No:5) - Elazığ

Adı Ev (Kazım Efendi Sokak No:5)
Mah. Köy - Mevkii Nailbey Mahallesi
Adres Elazığ Merkez
Vakfiye
Genel Tanım İki katlıdır. Demir giriş kapısı ve ahşap kaplamaları üçgen alınlığı üzerinde sac kaplamalı kırma çatı yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar Restore edilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Taşınmaz iki katlı olup demir giriş kapısı üzerinde ahşap payandalara oturan yüzeyleri ahşap kaplamalı üçgen alınlıkla biten çıkması mevcuttur. Çatı sac kaplamalı ahşap kırma çatıdır. Üçgen alınlığı üzerinde dikdörtgen formlu küçük havalandırma penceresi vardır. Cephelerde pencereler dikdörtgen formlu olup cephe düzeninin çevrede yer alan diğer örnekleri ile kıyaslandığında onarım yapılarak değiştirildiği gözlenmektedir. Kazım Efendi Sokakta yer alan taşınmaz sokakta bulunan diğer üç yapı ile bir bütünlük meydana getirerek Elazığ eski sokak dokusunu sağlayan tek sokak olma özelliğini korumaktadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı KARAR TARİHİ: 01.08.1992 KARAR NO: 1105 / Tescilinin devamı: Diy. KTVKK 02.10.1996 / 1847

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1406    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi