­ FATMA HATUN TÜRBESİ | Kültür Portalı

Fatma Hatun Türbesi - Kırşehir

Adres Yenice Mah. / KIRŞEHİR
Yaptıran Hoca Aka Matır
Genel Tanım Fatma Hatun Türbesi
Yapılan Onarımlar Onarım Yapılmadı
Ayrıntılı Tanımı AYRINTILI TANITIM : Fatma Hatun Türbesi ( İlhanlı Kümbeti) İlimiz merkezinin 1 km. güneybatısında, Yenice Mahallesi, Kümbetaltı mevkiindedir. Köşeleri üçgen pahlı kare kaide üzerine sekizgen gövdelidir. Örtü sistemi; içte tuğla örtülü kubbe, dışta küfeki taşıyla kaplanmış sekizgen konik külah şeklindedir. Doğu, batı ve güney yönde kare şekilli üç pencere açıklığı mevcuttur. İç tabanı, Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptırdığı onarımla altıgen beton parke ile döşenmiştir. Önemli süsleme özelliği bulunmayan Türbenin külaha geçişini birbirini takip eden şekiller kuşatmaktadır.
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe