­ GAR SAHASI - LOJMAN | Kültür Portalı

Gar Sahası - Lojman - Kırıkkale

Mah. Köy - Mevkii Irmak Beldesi
Adres Yahşihan İlçesi, Irmak Beldesi
Genel Tanım Kare planlı, subasman seviyesi taş, kademeli iki katlı binadır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Lojman binası olarak kullanılan ve şu an 223. Kısım şefliği olarak hizmet veren yapı, doğu cepheden itibaren 1 m. aralıklarla batı yönüne doğru kademelenme yaparak birbirine paralel uzantıda üç bölümden oluşmaktadır. Subasman seviyesi taş olan yapının pencere söve ve alınlıkları da taştır. Alınlık kemerleri sivri kemer formundadır. Yakın tarihte onarılan yapının batı cephe aksı ile güneybatı köşe girişleri sonradan kapatılmıştır. Üst örtü kırma çatılıdır ve Marsilya tipi kiremitle kaplıdır. Güney cephe ikinci kat ara geçişi dikdörtgen geniş bir silme ile ayrıca vurgulanmıştır. Böylece cepheye hareketlilik kazandırılmıştır.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK