­ GARNİZON ŞEHİTLİĞİ ÜSTÜ NEKROPOL ALANI | Kültür Portalı

GARNİZON ŞEHİTLİĞİ ÜSTÜ NEKROPOL ALANI - Çankırı

Harita No G31. d2- G31-d4
Mah. Köy - Mevkii Kırkevler Mah.- Garnizon Şehitliği Üstü Merkez /Çankırı
Adres Kırkevler Mah. - Garnizon Şehitliği Üstü Merkez /Çankırı
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Şehitlik Üstü Nekropolü; Çankırı İli, Merkez Kırkevler Mahallesi Garnizon Şehitliği Üstünde, İl merkezine kuş uçumu 1340 metre mesafede, orman arazisi üzerinde yer almaktadır. Ağlayan kaya mezarlık alanın 514 metre batısında yer alan Nekropol alanı Konglomera kayaç yapısının düşey ve yatay olarak dağılım gösterdiği yer yer oldukça dik bir yamaç üzerinde yer almaktadır. Alanda kaçak kazıcılarca üst kapak taşı kırılmak suretiyle açığa çıkartılmış bir adet taş sanduka mezar tespit edilmiştir. Alan üzerinde yapılan yüzey araştırmasında ortaya çıkartılan mezar haricinde başka bir bulguya rastlanmamıştır. Alanda yer yer açılmış kaçak kazı çukurları görülmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Şehitlik Üstü Nekropolü; Çankırı İli, Merkez Kırkevler Mahallesi Garnizon Şehitliği Üstünde, İl merkezine kuş uçumu 1340 metre mesafede, orman arazisi üzerinde yer almaktadır. Ağlayan kaya mezarlık alanın 514 metre batısında yer alan Nekropol alanı Konglomera kayaç yapısının düşey ve yatay olarak dağılım gösterdiği yer yer oldukça dik bir yamaç üzerinde yer almaktadır. Alanda kaçak kazıcılarca üst kapak taşı kırılmak suretiyle açığa çıkartılmış bir adet taş sanduka mezar tespit edilmiştir. Alan üzerinde yapılan yüzey araştırmasında ortaya çıkartılan mezar haricinde başka bir bulguya rastlanmamıştır. Alanda yer yer açılmış kaçak kazı çukurları görülmektedir.
Orjinal Kullanım Mezar
Tescil Kararı 24.03.2011 - 5884

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1014    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Mart 2014 Çarşamba