­ GÜRANLI MESCİDİ | Kültür Portalı

Güranlı Mescidi - Bursa

Adı Güranlı Mescidi
Mah. Köy - Mevkii Mollagürani Mahallesi
Adres Mollagürani Mahallesi Güranlı Sokak Osmangazi/Bursa
Yaptıran Erzincanlı Hüseyin
Vakfiye -
Genel Tanım Ahşap direkler arasına kerpiç dolgu ile inşa edilmiş, caminin avlusu, minaresi ve son cemaat yeri yoktur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Güranlı Sokak ile II. Tahtalı Sokak’ın kesiştiği yerde bulunan cami, Erzincan’ın Güran Köyü’nden Bursa’ya yerleşmiş Hüseyin isimli bir şahıs tarafından, 1594 yılında yapılmıştır. Ahşap direkler arasına kerpiç dolgu ile inşa edilmiş, caminin avlusu, minaresi ve son cemaat yeri yoktur. Üst kısmı kırma çatı ile örtülen mekanın bitişiğinde camiyi yaptıran Hüseyin Bey’inki ile birlikte yazıtsız bir kabir vardır.