­ HARPUT EVİ (103 ADA, 1 PARSEL) | Kültür Portalı

Harput Evi (103 Ada, 1 Parsel) - Elazığ

Genel Tanım Tescilli Sara Hatun Camii’nin güneybatısında yer alır.
Taşıyıcı Yapı C
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Yapı terk edilmiş durumdadır. Bir kısmı ise çökmüştür. Boşalan derz aralarının çimento ile doldurulduğu görülmektedir.
Ayrıntılı Tanımı Tescilli Sara Hatun Camii ve tescilli Cimşit Hamamının güneybatısında yer alan taşınmaz yürürlükteki imar planında ayrık nizam 2 kat inşaat müsaadeli konut alanında kalmaktadır. Tapunun 103 ada, 1 nolu parselinde kayıtlıdır. Mülkiyeti Hıdır Çelik ve müştereklerine aittir. Düzgün kesme taş ve moloz taşlardan inşa edilmiştir. Taşınmaza basık kemerli kapı ile girildiği düşünülmekte olup, ayrıca yan yana 3 adet daha kapısı bulunmaktadır. Büyük bir kısmı tek katlı olan taşınmazın sadece küçük bir kısmında ikinci kat izi görülmektedir. Bu kısımda çıkma yıkılmıştır. Doğramaları ahşap olan taşınmaz günümü itibarı ile kullanılmamaktadır.
Tescil Kararı Karar Tarihi ve No: 21.02.2007 / 986