­ HASAN ÇELEBİ SEBİLİ | Kültür Portalı

HASAN ÇELEBİ SEBİLİ - Edirne

Adres Eski Kapıkule Caddesi
Pafta 50K-2b
Genel Tanım Demir kafesli ve kesme taştan yapılmış bir sebildir.
Üst Yapı 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Üstü açık yaz sebillerine örnek bir sebildir. Dikdörtgen planlı olup sebilin etek kısmı taştan yapılmıştır. Yol seviyesi altında kaldığından dolayı temelleri görülmez.Üç cepheli olan sebilin her cephesinde dikdörtgen pencereler vardır. Pencereleri iki mermer paye ayırır. Pencere şebekeleri demirden olup, her pencerede 18 cm. aralıkla altı yatay ve beş dikey demir çubuk vardır. Sebile hafif yuvarlak keemerli bir kapıdan girilir. Blok taşlardan yapılmış cephesinde kitabesi ve yanlarda mermere oyulmuş gülce motifleri yer alır. İçinde üç cepheyi çevreleyen mermer tezgahı vardır.
Orjinal Kullanım Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Tescil Kararı E.K.T.V.K.K.'nin 04.07.2003 tarih ve 7697 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1140    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Mart 2018 Cuma