­ HİCİM BABA TÜRBESİ | Kültür Portalı

HİCİM BABA TÜRBESİ - Nevşehir

Adres İCİK KÖYÜ ACIGÖL/ NEVŞEHİR
Pafta K.33d.23d.
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş KÖY MUHTARLIĞI
Yapım Tarihi 17. YY
Vakfiye
Genel Tanım Kesme taştan yapılmış üç mekandan oluşur. Üst örtüsü tonozla kaplıdır. Daha sonra yapılan tadilatlarda bazı bölümleri bozulmuştur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Türbe, yöresel tüf taşından yığma şeklinde yapılmış, üst örtüsü tonozla örtülüdür. Yapı üç mekandan oluşmaktadır.Yapının üst örtüsünde meydana gelen tahribatlar, yakın dönemdeki yapılan betonarme müdahalelerle giderilmeye çalışılmış, yapının özgünlüğünü bozmuştur. Üzerine bir çatı yapılarak yağmur ve kar sularından korunmaya çalışılmıştır. Türbenin iç bölümlerinde de betonarme sıva yapılarak özgün yapısı bozulmuştur. Türbenin restore edilerek özgün yapısına kavuşturulması gerekir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1614    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma