­ HEREKE KAISER WILHELM KÖŞKÜ | Kültür Portalı

Hereke Kaıser Wılhelm Köşkü - Kocaeli

Adı Hereke Kaıser Wılhelm Köşkü
Mah. Köy - Mevkii Hereke Beldesi
Adres Hereke Beldesi/Körfez
Yaptıran II.Abdulhamit
Vakfiye
Genel Tanım Kocaeli ili,Körfez ilçesi,Hereke Beldesinde yer alan Köşk 1884 yılında Alman İmparatoru Kaiser Wilhelm'in Osmanlı İmparatorluğunu ziyarete gelmesi nedeniyle Yıldız Sarayı'nda yaptırılarak Hereke'deki iskele yanındaki bu alana üç günde monte edilmiştir.
Yapılan Onarımlar 2000 yılında onarıma girmiş olup halen onarım devam etmektedir.
Ayrıntılı Tanımı Kocaeli ili,Körfez ilçesi,Hereke Beldesinde yer alan Köşk Alman İmparatoru Hereke Halı Dokuma fabrikalarını gezdikten sonra burada misafir edilmiştir.İki katlı prefabrik tarzda inşa edilen konağın alt katında geniş kabul salonu ve mutfak üst katında ise yatak odası,tuvalet,tuvalet-banyo yer almaktadır.Bu gün bazı eşyaları ve koleksiyonu ile Müze olarak ziyarete açıktır.
Tescil Kararı G.E.E.A.Y.K'nun 12.02.1972 tarih ve 6177 sayılı karararıyla tescillenmiştir.