­ HİLİNDİR (ÇİTLİ) HÖYÜK (MADEN) | Kültür Portalı

Hilindir (Çitli) Höyük (Maden) - Elazığ

Adı Hilindir (Çitli) Höyük (Maden)
Mah. Köy - Mevkii Çitli (Hilindir)
Adres Maden/Elazığ
Vakfiye
Genel Tanım Elazığ-Maden karayolunun 3 km kadar batısında bulunan höyük üzerinde bulunan mimari yapılar göz önünde bulundurularak Erken Tunç ve Orta Çağ dönemlerine tarihlendirilmiştir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Elazığ İl Merkezinin 60 km kadar güneydoğusunda, Maden İlçe Merkezinin de 35 km kadar kuzeydoğusunda bulunan Çitli köyü sınırları içerisinde Yazıtepe Mevkii’nde yer almaktadır. Elazığ-Maden karayoluna girilen Çitli (Hilindir) köyünün 3 km kuzeyinde bulunan höyük yaklaşık olarak 25-30 m yükseklikte olup 20-25 dönüm alanı kaplamaktadır. Kuzey tarafı yer yer defineciler tarafından tahrip edilmiştir. Höyük üzerinde tuğla ve taş mimari yapıları yer almaktadır. Bu yapılar Erken Tunç Dönemine tarihlendirilmiştir. Nispeten düz bir alan olan tepe kısmında güneye doğru şekilsiz taşlardan yapılmış ve Ortaçağ Dönemi’ne tarihlendirilen mezarlık alan bulunmaktadır.
Tescil Kararı 15,04,1999/2188

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 69    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2024 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2024 Pazartesi