­ IĞDIR (KORHAN) KALESİ | Kültür Portalı

Iğdır (Korhan) Kalesi - Iğdır

Harita No Doğubeyazıt İ.51.b.
Mah. Köy - Mevkii Suveren Köyü
Adres Suveren Köyü
Yaptıran urartu
Vakfiye
Genel Tanım Büyük Ağrı Dağının kuzey yamacında 2120 rakımlı karakaya tepesi üzerinde oturan çift kademeli sur beden duvarları kesme taştan yapılmıştır. Büyük bir kısmı yıkılmış olan kale sur duvarlarının kuzey bölümünde bir burç ve güneybatı kesiminde 2. kademe sur duvar kalıntıları bulunmaktadır. Kale içinde merdivenle inilen su sarnıcı bulunmakta olup içi taş ile doldurulmuştur.
Yapılan Onarımlar onarım görmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Büyük Ağrı Dağının kuzey yamacında 2120 rakımlı karakaya tepesi üzerinde oturan çift kademeli sur beden duvarları kesme taştan yapılmıştır. Büyük bir kısmı yıkılmış olan kale sur duvarlarının kuzey bölümünde bir burç ve güneybatı kesiminde 2. kademe sur duvar kalıntıları bulunmaktadır. Kale içinde merdivenle inilen su sarnıcı bulunmakta olup içi taş ile doldurulmuştur.
Tescil Kararı Erzurum K.V.K.B.K ONAYI NO: 20/04/2001 ve 1100 sayılı kararı