­ II. AVŞAR KÖYÜ ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

II. Avşar Köyü Çeşmesi - Bolu

Adı II. Avşar Köyü Çeşmesi
Mah. Köy - Mevkii II. Avşar Köyü
Adres II. Avşar Köyü GEREDE-BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Gerede İlçesi, II. Avşar Köyü, 1 pafta, 624 parselde, köy camiinin 50 m. kadar kuzeydoğusunda bulunmaktadır. Kitabesi bulunmayan çeşmenin hangi tarihte yapıldığı bilinmemektedir. Dikdörtgen formlu çeşme, düzgün kesme taş ve kireç harcı ile inşa edilmiştir. Çeşme alınlığı basık sivri kemerlidir. Yanlarda ise başlıklı iki sütunce ile sınırlandırılmıştır. Kemerli kısmın altında dikdörtgen şekilli ufak bir delik olup, bu deliğin üst kısmında oyularak yapılmış kafes şeklinde bir süsleme vardır. Bu süsün alt kısmı ise kırık ve eksiktir. En alt kısmında ise musluk vazifesini gören kalınca ve ufak bir su borusu bulunmaktadır. Çeşmenin ön kısmında taştan yapılmış ufak bir yalak mevcuttur.
Ayrıntılı Tanımı -