­ İKİZ EVLER | Kültür Portalı

İKİZ EVLER - Edirne

Adres Maarif Caddesi NO:31-33
Pafta 50L-1c
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal Sahibi
Genel Tanım Bodrum,zeemin ve bir kattan oluşan bir konuttur.Kırma çatı alaturka kiremit kaplıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bodrum kat kesme taş üzeri sıvalı iken zemin kat ve birinci kat tamamen ahşap kaplamadır. Çerçeve içine alınmış bodrum kat pencereleri dikdörtgen formludur. Bodrum kata giriş yol seviyesinden ahşap küçük, dikdörtgen iki kapı ile sağlanır. Bitişik nizamda yapılmış iki konuttur. Zemin kat girişi cepheden içeri çekilmiştir. Her iki konuta da çift kanatlı, yuvarlak kemerli pencere aydınlıklı ahşap bir giriş kapısından girilir. İki kapı arasında iki ve niş içinde birer, ön cephede dört, sağ yan cephede dört dikdörtgen pencere bulunur. Birinci kat üç cephede de çıkma yapılarak zemin kat üzerine konumlandırılmıştır. Birinci katı önde dört, köşelerde bir ve yanlarda iki, ahşap işlenmiş konsollar taşır. Ön cepheye giriş üzerine dikdörtgen, sağ yan cepheye konsollar üzerine kare formlu, birer demir korkuluklu balkon yerleştirilmiştir. Ön cephede balkon üzerinde ahşap işlenmiş bir eyvan bulunur. Eyvanlar çatıya geçişte üçgen alınlıklıdır. Üçgen alınlıklara ahşap işlenerek çeşitli bezemeler yapılmıştır.Yapının çatısı üçgenalınlıklı kırma çatıdır. Marsilya kiremitle örtülmüştür.
Tescil Kararı E.K.T.V.K.Kurulu'nun 04.07.2003 tarih ve 7697 nolu kararı.