­ IŞIKLI AŞAĞI CAMİ VE TÜRBESİ | Kültür Portalı

Işıklı Aşağı Cami ve Türbesi - Denizli

Adı Işıklı Aşağı Cami ve Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Işıklı Mahallesi
Adres Işıklı (Kasabası) Mahallesi Çivril İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye
Genel Tanım Kuzey ve batı yönlü iki sokağın birleştiği yerde yer alan caminin batı kısmı daha geniş olmak üzere bir avlusu vardır. Cami duvarları kireç harçlı, dikdörtgen ve düzensiz kireçtaşı ve mermer malzeme ile inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Kuzey ve batı yönlü iki sokağın birleştiği yerde yer alan caminin batı kısmı daha geniş olmak üzere bir avlusu vardır. Cami duvarları kireç harçlı, dikdörtgen ve düzensiz kireçtaşı ve mermer malzeme ile inşa edilmiştir. Duvarlar, alt pencere atkı hizasından itibaren çimento harcı ile sıvanmıştır. Çatı kırma çatı olup Marsilya Kiremidi ile kaplıdır. Caminin avlusunda türbesi bulunmaktadır. Türbenin giriş kapısı üzerinde kitabesi yoktur. Türbenin içinde Osmanlıca yazılı mezar taşları mevcuttur.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 12.12.2001 gün ve 10292 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 732    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe