­ KARA MUSTAFA KAPLICASI | Kültür Portalı

Kara Mustafa Kaplıcası - Bursa

Harita No 28NIc
Mah. Köy - Mevkii Kükürtlü Mahallesi
Adres Kükürtlü Mahallesi Osmangazi/Bursa
Yaptıran Kara Mustafa Paşa
Vakfiye -
Genel Tanım Kara Mustafa Kaplıcası Kükürtlü Mahallesinde, Yeni Kaplıca yanında yer almaktadır. 1490 yılında Hamza Beyin torunu Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kara Mustafa Kaplıcası Kükürtlü Mahallesinde, Yeni Kaplıca yanında yer almaktadır. 1490 yılında Hamza Beyin torunu Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Bir ev görünümü veren yapı soğukluk görevini üstlenmiş dikdörtgen planlı bir mekana bağlı iki küçük hücre ile yine buna bağlı dikdörtgen planlı koridordan geçilen bir sıcaklıktan oluşmuştur. Sıcaklık kısmının üzeri tonoz örtülüdür. Yekpare mermer şadırvanı ile havuzu ilginçtir.
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Kaplıca
Önerilen Kullanım Kaplıca
Yayın Dizini BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4060    Eklenme Tarihi : 25 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 28 Ağustos 2014 Perşembe