­ KARAKAŞ BEY CAMİİ | Kültür Portalı

Karakaş Bey Camii - Kırklareli

Adres Karakaş Mah. Cami Şerefli Sokak
Yaptıran Karakaş Hacı Mehmet Bey
Yapım Tarihi 1628 Miladi 1110 Hicri
Yapan Mimarı belli değildir
Vakfiye -
Genel Tanım Kırklareli merkezinde Karakaş Mahallesinde bulunan cami, 1628 (H.1110) tarihinde Karakaş Hacı Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır. Halen ibadete açık olan cami kare planlı, moloz taş, ahşap çatılı bir yapıdır. Eski caminin minaresi, kesme muntazam köfeki, tek şerefeli ve külahı kurşunludur. Yeni bina betonarmedir, minaresi kütüğe kadar yıkılmış, yeniden yapılmıştır. Sonradan ek bir son cemaat kısmı ilave edilmiştir. Çatısının üzeri marsilya kiremitleri ile örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Erken Cumhuriyet Döneminde onarım yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Kırklareli Merkezinde Karakaş Mahallesinde bulunan cami, 1628 (H.1110) tarihinde Karakaş Hacı Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır. Halen ibadete açık olan cami kare planlı, moloz taş, ahşap çatılı bir yapıdır. Eski caminin minaresi, kesme muntazam köfeki, tek şerefeli ve külahı kurşunludur. Yeni bina betonarmedir, minaresi kütüğe kadar yıkılmış, yeniden yapılmıştır. Sonradan ek bir son cemaat kısmı ilave edilmiştir. Çatısının üzeri marsilya kiremitleri ile örtülüdür.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3623    Eklenme Tarihi : 05 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2014 Perşembe