­ KARAMANLI CAMİİ | Kültür Portalı

Karamanlı Camii - Bolu

Adı Karamanlı Camii
Mah. Köy - Mevkii Karamanlı Mahalesi
Adres Karamanlı Mahallesi BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Karamanlı Mahallesi, 13 pafta, 98 ada, 1 parselde bulunmaktadır. Cami kitabesine göre H. 1310 – 1315 (M. 1897) yılında yapılmıştır. Dikdörtgen planlı ve düz ahşap tavanlıdır. Kuzeyinde iki sütunlu ve aynalı tonoz ile örtülü cümle kapısı yer almaktadır. Ahşap giriş kapısı çift kanatlıdır. Kadınlar mahfilinin girişi aynı bölümdendir. Mihrabı yarım daire niş şeklinde ve minberi ahşaptır. Kuzeybatı köşesinde düzgün kesme taş kaideli, silindirik gövdeli bir minaresi vardır. Cephelerde basık kemerli, taş söveli pencereler bulunmaktadır. Duvarların üst köşelerine taş kuş evleri yerleştirilmiştir. Kırma çatı ile örtülüdür ve kirpi saçaklıdır.
Ayrıntılı Tanımı -
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1503    Eklenme Tarihi : 21 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı