­ KARANFİLOĞLU DUVAR ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

KARANFİLOĞLU DUVAR ÇEŞMESİ - Edirne

Adres Karanfiloğlu Caddesi
Pafta 50L-1b
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Edirne Belediyesi
Genel Tanım Kare planlı, kesme taş malzeme kullanılarak yapılmış bir çeşmedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kare planlı bir kütle üzerine oturan çeşmenin yüksekliği 2.03 m. genişliği 1.76 m. dir. Çeşme cephesini, ters “U” biçiminde dolaşan iki sıra düz profilli silme kuşakları çevreler. İki silme kuşağı arasındaki çerçeve içine, yüzeyi boş bırakılmış dilimli kartuşlar yerleştirilmiştir. Bu çerçeve kuşağı içinde üst tarafta iki köşede hafif kazıma yöntemi ile işlenmiş birer çiçek motifi bulunur. Kaş kemerin üst kısmı palmet şeklindeki bir çiçek motifi ile son bulur. Batı cephesi konut içinde kalmış ve kireçle boyanmıştır. Çeşmenin saçak kısmı öne doğru çıkıntı yapan bir sıra düz profilli silme ile hareketlendirilmiştir. Düz çatı şeklindeki hazne örtüsünde, hazne açıklığı bulunur.
Orjinal Kullanım Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme