­ KAYA KİLİSE 128 | Kültür Portalı

KAYA KİLİSE 128 - Aksaray

Adres Cevizli Sok.
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Genel Tanım Konut kesme taştan iki katlı olarak inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar Onarım Yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Konut iki katlı olarak inşa edilmiştir. Taşınmaz kaya kütlesi üzerine oturmuş olup bahçelidir. Cevizli Sokak üzerindeki karakteristik evlerden olan taşınmaz yerleşim ve yapım şekli itibariyle kaya ve taşın beraber kullandığı örneklerdendir. Eğimli arazi üzerindeki taşınmaz ön cepheden iki katlıdır. Dikdörtgen formlu ahşap malzemeli pencereleri olan konut kesme düzgün taşlardan inşa edilmiştir. Düz damlı olan taşınmaz içten tonozludur. Yapının zemin altında mağara şeklinde depo olarak kullanılan mekan yer almaktadır. Yapıya bitişik olarak oyma kaya oluşumu olup konuttan konuttan geçişlidir.
Tescil Kararı K.K.T.V.K.K 21.12.2009-3462
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 681    Eklenme Tarihi : 14 Haziran 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2013 Cuma