­ KAYALIK CAMİSİ | Kültür Portalı

Kayalık Camisi - Denizli

Adı Kayalık Camisi
Mah. Köy - Mevkii 15 Mayıs Mahallesi
Adres 15 Mayıs Mahallesi Kayalık Caddesi Pamukkale İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Pamukkale İlçesi, 15 Mayıs Mahallesi, Kayalık Caddesi üzerinde bulunan tapunun 17 pafta, 15 ada, 85 parsel numarasında kayıtlı Kayalık Camii; dikdörtgen planlıdır. Kuzey tarafında sütunların taşıdığı yuvarlak kemerli son cemaat yeri bulunmaktadır. Yapının harime girişi ise doğusunda bulunan kapıdan sağlanmaktadır. Ön cephede simetrik yerleştirilmiş pencereleri at nalı kemerlidir. Harimin orta kısmı yüksek kasnaklı kubbe ile örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Pamukkale İlçesi, 15 Mayıs Mahallesi, Kayalık Caddesi üzerinde bulunan tapunun 17 pafta, 15 ada, 85 parsel numarasında kayıtlı Kayalık Camii; dikdörtgen planlıdır. Kuzey tarafında sütunların taşıdığı yuvarlak kemerli son cemaat yeri bulunmaktadır. Yapının harime girişi ise doğusunda bulunan kapıdan sağlanmaktadır. Ön cephede simetrik yerleştirilmiş pencereleri at nalı kemerlidir. Harimin orta kısmı yüksek kasnaklı kubbe ile örtülüdür. Harimin kuzey ve batı tarafında ahşap mahfili, güney tarafında niş halinde mihrabı güneybatı köşesinde ise ahşap minberi bulunmaktadır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 30.04.2010 gün ve 2843 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 4778    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2014 Cuma