­ KEMİKTEPE HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

KEMİKTEPE HÖYÜĞÜ - Sivas

Adı KEMİKTEPE HÖYÜĞÜ
Harita No l38-b4
Mah. Köy - Mevkii Küpecik Köyü
Adres Küpecik Köyü Hafik
Vakfiye
Genel Tanım Sivas ili, Hafik ilçesi, Küpecik Köyü sınırları içerisinde bulunan Kemiktepe Höyüğü’ne ulaşım iki güzergâhtan sağlanmaktadır. 1. güzergah, Sivas-Erzincan Devlet karayolunun Erzincan istikameti Hafik çıkışından söz konusu köye ayrılan kısmen asfalt yol ile, 2. güzergah Sivas şehir merkezi çıkışı Kızılırmak üzerinde bulunan tarihi Boğaz Köprüsü’nün bulunduğu stabilize yol ile sağlanmaktadır. Kemiktepe Höyüğü; köyün yaklaşık 500 m. kuzeyinde kısmen çayırlık bir alanda olup, ulaşımı sağlayan yolun 100 m. kuzeyindedir. Höyük, 4 m. yüksekliğinde, 20 m. çapında küçük bir yerleşim alanıdır. Höyüğün kuzeyinde tepeye yakın kısmında kaçak kazı çukuru açılmıştır. Bu kısımdan toplanan tek tip seramikler siyah perdahlı karaz seramiğidir. Toplanan seramiğin tek tip olmasından höyüğün M.Ö 3. bin E.T Çağında iskan gördüğü kanaatindeyiz.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sivas ili, Hafik ilçesi, Küpecik Köyü sınırları içerisinde bulunan Kemiktepe Höyüğü’ne ulaşım iki güzergâhtan sağlanmaktadır. 1. güzergah, Sivas-Erzincan Devlet karayolunun Erzincan istikameti Hafik çıkışından söz konusu köye ayrılan kısmen asfalt yol ile, 2. güzergah Sivas şehir merkezi çıkışı Kızılırmak üzerinde bulunan tarihi Boğaz Köprüsü’nün bulunduğu stabilize yol ile sağlanmaktadır. Kemiktepe Höyüğü; köyün yaklaşık 500 m. kuzeyinde kısmen çayırlık bir alanda olup, ulaşımı sağlayan yolun 100 m. kuzeyindedir. Höyük, 4 m. yüksekliğinde, 20 m. çapında küçük bir yerleşim alanıdır. Höyüğün kuzeyinde tepeye yakın kısmında kaçak kazı çukuru açılmıştır. Bu kısımdan toplanan tek tip seramikler siyah perdahlı karaz seramiğidir. Toplanan seramiğin tek tip olmasından höyüğün M.Ö 3. bin E.T Çağında iskan gördüğü kanaatindeyiz.