­ KIZLARAĞASI HANI | Kültür Portalı

KIZLARAĞASI HANI - İzmir

Kitabe .
Vakfiye .
Genel Tanım Halim Ağa Çarşısı’ndan, Hisaönüne giden yol üzerinde yer alan oldukça büyük bir handır.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Kızlarağası adıyla anılan hanın, depoları dışında içinde 258 işyeri bulunduğu söylenmektedir. Han iki katlı ve dört kapılıdır. Oratada bir avlu ve bununda ortasında bir mescit vardır. Fakat mescit değişikliğe uğratılarak altı kahvehane üstü de yorgancı dükkanı olmuştur. Han üst katta ortada bir koridor ve iki yanında sıralı odalar olmak üzere taştan yapılmıştır. Odalardan bir kısmının pencereleri dışa, sokağa bir kısmı da içe avluya bakmaktadır. Merdiven başındaki sütunların başlıkları oldukça süslüdür.
Orjinal Kullanım Han
Bugünkü Kullanımı Çarşı
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı GEEAYK’nun 12.03.1977 tarih 373 sayılı kararı. GEEAYK’nun 14.10.1977 tarih 835 sayılı kararı.
Yayın Dizini .
Ekler .
Revizyon .

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1082    Eklenme Tarihi : 03 Aralık 2015 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2015 Cuma