­ KOCA KAVAK | Kültür Portalı

Koca Kavak - Tokat

Adı Koca Kavak
Mah. Köy - Mevkii Turhal
Adres Seyfi Demirsoy Mahallesi
Genel Tanım Koca Kavak
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Turhal ilçe merkezi, Seyfi Demirsoy Mahallesi'nde düzenli, deniş bir bahçenin içerisinde yer almaktadır. Uç dalları kurumuş, ana dallar kalın zincirlerle birbirine bağlanmış kavak ağacı, ihtişamlı bir görünüşe sahiptir. Latince adı Populus Alba olan ağaç, yapraklarının altının beyaz olmasıyla tanınan bir akkavak türüdür. Bu türün yaprak sapları, alt yüzü, genç sürgünleri ve tomurcukları ipek gibi yumuşak beyaz tüylerle kaplı olduğu için "Akkavak" adını almıştır Ağacın altındaki levhada tanıtıcı bilgiler olarak şunlar yazılıdır. DİKİM YILI : 1489 ÇEVRSİ : 8,60 m. BOYU : 26,10 m. LATİNCE ADI : Populus Alba