­ KOCASİNAN ŞEKER GÖLÜ | Kültür Portalı

Kocasinan Şeker Gölü - Kayseri

Adı Kocasinan Şeker Gölü
Adres Kocasinan İlçesi Şeker Fabrikası içi
Vakfiye
Genel Tanım Kocasinan ilçesi Şeker fabrikası arazısı içinde Keykubat Dağı eteklerinde yer almaktadır. Gölün ortasında küçük bir adacık bulunmaktadır. Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat kendi ismiyle anılan tepenin güney batısında kaynayan su kenarına köşkünü yaptırmıştır. bu su kaynağından oluşan gölcük sarayın havuzu idi ve uzak bir yerden buraya ayrıca içme suyu da getirilmişti. Keykubat dağının kuzey ve doğu tarafı tarihi kaynaklarda geçen Selçuklu ordusunun toplantığı Meşhed Ovası olarak bilinmektedir.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Kocasinan ilçesi Şeker fabrikası arazısı içinde Keykubat Dağı eteklerinde yer almaktadır. Gölün ortasında küçük bir adacık bulunmaktadır. Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat kendi ismiyle anılan tepenin güney batısında kaynayan su kenarına köşkünü yaptırmıştır. bu su kaynağından oluşan gölcük sarayın havuzu idi ve uzak bir yerden buraya ayrıca içme suyu da getirilmişti. Keykubat dağının kuzey ve doğu tarafı tarihi kaynaklarda geçen Selçuklu ordusunun toplantığı Meşhed Ovası olarak bilinmektedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6358    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi