­ KONAK (KOZYAKA/SEBEN) | Kültür Portalı

Konak (Kozyaka/Seben) - Bolu

Adı Konak (Kozyaka/Seben)
Mah. Köy - Mevkii Kozyaka Köyü
Adres Kozyaka Köyü SEBEN/BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Seben İlçesi, Kozyaka Köyü, Çavuşlar Mahallesi, 121 ada, 1 parselde yer alan konak, giriş kat + 2 kat + çatı katı olmak üzere 4 katlıdır. İnşa edildiği alandaki kot farkı nedeniyle, yoldan giriş katı görülmemektedir. Temeli taş, üst katlar ahşaptır. Ana girişi, bahçe kısmındadır. Giriş kısmının her iki tarafında da müştemilatı bulunmaktadır. 4 basamaklı bir merdivenle konağa girilerek sofaya geçilir. Sağ taraftaki döner merdivenlerle üst kata çıkılmaktadır. Odalar ahşap tavanlıdır. Sedir, dolaplar ve şömineleri orijinaldir. Alt katta ise 3 oda, tuvalet ve salona açılan mutfak yer almaktadır. 6 basamaklı bir merdivenden sonra sokağa inilmektedir. Ön cephede üst katlar, çatı katı da dahil çıkma şeklinde düzenlenmiştir. Konutta dikdörtgen formlu giyotin tarzı pencereler kullanılmıştır. Beşik çatı ile örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı -
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 10.04.2009 tarih ve 4062 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1855    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi