­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adı Konak
Mah. Köy - Mevkii Gülcü Mahallesi
Adres Gülcü Mahahllesi 3505 Sokak No: 9 ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin + üst kattan oluşan yapının alt katı kâgir, üst katı bağdadi olup, yapının üstü alaturka kiremitle kaplı, ahşap saçaklı kırma çatı ile örtülüdür. Cephe merkezine yerleştirilmiş giriş kapısı değiştirilerek, iki ayrı girişi sağlayan demir kapılar takılmıştır. Üst katta yola cepheli iki adet cumba bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin + üst kattan oluşan yapının alt katı kâgir, üst katı bağdadi olup, yapının üstü alaturka kiremitle kaplı, ahşap saçaklı kırma çatı ile örtülüdür. Cephe merkezine yerleştirilmiş giriş kapısı değiştirilerek iki ayrı girişi sağlayan demir kapılar takılmıştır. Giriş kapısı yanındaki kare formlu pencere doğramaları yakın zamanda değiştirilmiştir. Üst katta yola cepheli iki adet cumba bulunmaktadır. Üst kat pencereleri ½ oranında uzun dikdörtgen formludur. Yapı ikiye ayrılarak plan şeması değiştirilmiştir. Ancak özgün, tavan, dolap, döşeme, ocak detayları korunmuştur. Bahçeye bakan arka cephedeki pencere formları değiştirilmiştir.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak