­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Harita No 29 L - 2 d
Mah. Köy - Mevkii Turan Mahallesi
Adres Turan Mahallesi Çayboyu Sokak No:158/2 ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Isparta Belediyesi
Vakfiye
Genel Tanım 19.yy. Sivil Mimari örneği. Bodrum ve birinci katı kesme taştan, ikinci katı bağdadi tekniği ile inşa edilen binanın üstü alaturka kiremitli beşik çatı ile örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Onarımı devam ediyor. Planda Belediye Hizmet Alanı.
Ayrıntılı Tanımı Bodrum, birinci katı kesme taştan inşa edilen binanın ikinci katı bağdadi tekniği ile yapılmıştır. Bodrum katında demirli düz taş lentolu iki küçük, birinci katta basık kemerli, madeni kepenkli iki büyük pencere ile sokaktan merdivenle çıkılan söveleri profilli, yuvarlak pencereli tepe pencereli iki kanatlı cümle kapısı vardır. Kapı üstünde ikiz, volütlü madeni konsollar üstüne oturan ahşap cumba, cephede üç, yanlarda birer pencerelidir. Evin cumbasının yanında giyotin pencereli çerçevesi profilli düz korniş lentolu iki adet penceresi daha bulunmaktadır. Çatısı ikiz üçgen alınlıklı, çıta dişli kemerlidir. Üstü alaturka kiremitli beşik çatı ile örtülüdür.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı G.M.E.E. A.Y.K.BŞK.LIĞI 13.05.1977 A-548 Sayılı Kararı, T. K. T.V.Y.K. 26.07.1984 344 sayılı kararı
Ekler Rapor, Fotograf, Harita

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1186    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe