­ KONUT-6 | Kültür Portalı

KONUT-6 - Manisa

Adı KONUT-6
Mah. Köy - Mevkii Sakarya Mahallesi
Adres Tarım (1100-1103 Köşe) Sokak No: 4
Vakfiye
Genel Tanım Tarım Sokak ile Sinema Aralığı Sokak köşesindeki konut, bodrum kat üzerine inşa edilmiş ve iki katlı evdir.
Yapılan Onarımlar 2011 Yılı onarımı
Ayrıntılı Tanımı Tuğla örgülü cephe duvarlarının ustalıklı bir sıva ile kaplanması ve düz (lento) basık (segment) kemer, sivri kemer, profil ve korniş gibi mimari elamanlar da kireç harç malzeme ile kabartma olarak yapılması, ampir üslubun tipik özelliklerini Cumhuriyet Devrine yansıtmıştır. İki cephesinde farklı form ve ölçülerdeki pencerelerle özellik kazanır. Zemin katın doğu cephesindeki nervürlü dikdörtgen pencerelerinin üstü yuvarlak kemerli bir alınlıkla süslenirken, kuzey cephesindeki pencereler de, kareye yakın ölçülerde ve ikiz, sivri kemerlerle taçlandırılmıştır. Sivri kemerler arasına daire formda " YA HAFIZ 1926 " yazılı kitabeler işlenmiştir. İki kat arasını belirten profilin hemen üstü ile pencerelerin altı, yatay dikdörtgen, kabartma motifli panolarla bezenmiştir. Basık kemerli üst kat pencereleri, kuzey cephede sayıca azalmışken ortadaki iki pencere yerine, dökme demir konsollarla taşınan ahşap iki cumba yapılmıştır. Üst kat zemini putrel zeminli ve çimento+mozaik sıvalı iken, tavanı ahşaptır. Hol ve cumba tavanlarına süslemeli ahşap kaplamalar çakılmıştır.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 17.11.1993/3636

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 925    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba