­ KONUT (MUDURNU) | Kültür Portalı

Konut (Mudurnu) - Bolu

Adı Konut (Mudurnu)
Mah. Köy - Mevkii Hızırfakı Mahallesi
Adres Hızırfakı Mahallesi, Çaykenarı Sok. MUDURNU-BOLU
Pafta 26-27-Dc
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Hızırfakı Mahallesi, Çaykenarı Sokak, 26-27-Dc pafta, 208 ada, 11 parselde yer alan yapı zemin + 1 katlıdır. Taş temel üzeri ahşap karkas arası dizeme üstü sıvalıdır. Çaykenarı Sokaktan, köprü yönünden çift kanatlı ahşap bir kapıyla girilmektedir. 1. kat köşeleri çıkma şeklinde düzenlenmiştir ve bu katta dikdörtgen formlu giyotin pencereler kullanılmıştır. Çaya bakan sağ yan cephede de 1. kat köşeleri çıkma olup, pencere düzeni ön cepheyle aynıdır. Arka cephe sağır olup, sadece 2. katta bir servis penceresi bulunmaktadır. Kat aralarında ahşap hatıllar, köşelerde ahşap dikmeler vardır. Binanın köşelerinde kartuşlar içerisinde yazı ve kalem işi süslemeler dikkati çekmektedir. Yapının sıvaları yer yer dökülmüştür. Çatı kırma ve alaturka kiremitle kaplı olup, saçak altı kaplamasızdır. Kaynak: Bolu Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Envanteri
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 787    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 19 Ağustos 2016 Cuma