­ KONUT (MUDURNU) | Kültür Portalı

Konut (Mudurnu) - Bolu

Adı Konut (Mudurnu)
Mah. Köy - Mevkii Musalla Mahallesi
Adres Musalla Mahallesi, Çaykenarı Sok. MUDURNU-BOLU
Pafta 26-27-Dc
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Musalla Mahallesi, Çaykenarı Sokak, 26-27-Dc pafta, 233 ada, 3 parselde yer alan yapı, zemin + 1 katlıdır. Yapı tekniği ahşap karkas arası dizeme üstü sıvalıdır. Karnıyarık tipi planlıdır. Çaykenarı Sokaktan tek kanatlı ahşap bir kapı ile girilen binanın ön cephesi çaya bakar. 1. katta kapının tam üstünde yer alan cumba iki ahşap konsolla desteklenmiştir. 2. katta çıkma üzerinde ve sağ tarafta dikdörtgen formlu giyotin pencereler, 1. katta ve 2. katta çıkmanın solunda ispanyol tipi pencereler bulunmaktadır. Pencerelerin altında ahşap pervazlar vardır. Arka cephede bahçeye açılan tek kanatlı ahşap bir kapı ve yanında küçük bir servis penceresi yer alır. 1. katta kapının üstünde ahşap iki konsolla desteklenen cumba çatı katında da devam etmektedir. Kat aralarında ahşap hatıllar, köşelerde ahşap dikmeler bulunmaktadır. Kırma çatı alaturka kiremitle kaplı olup, saçak altı kaplamasızdır.
Ayrıntılı Tanımı -