­ KONUT-YIĞILCA TRAŞLAR KÖYÜ | Kültür Portalı

KONUT-YIĞILCA Traşlar Köyü - Düzce

Adı KONUT-YIĞILCA Traşlar Köyü
Mah. Köy - Mevkii Traşlar Köyü
Adres Düzce ili, Yığılca ilçesi, Traşlar Köyü
Yapım Tarihi 19 yy
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce ili, Yığılca ilçesi, Traşlar Köyü, 166 ada, 7 parselde bulunan 2. grup anıt eser olarak tescil edilen yapı, zemin+1 katlıdır. Yapı taş temel üzerine ahşap çatkı arası sepet örgülü ve üzeri ahşap kaplamadır. Odalarında ocak ve banyo dolabı bulunan yapının tavan kirişleri üstten kaplamalıdır. Yapının iki kanatlı giriş kapısının üstünde oyma tekniğinde ahşap süsleme bulunmaktadır. Zemin+1. katın sofa yanlarındaki odalar ahşap konsollarla desteklenerek ön cephede çıkma yapmaktadır. Kırma çatılı yapı, alaturka kiremitlidir. 19. yy orta sofalı plan tipindeki yapının yüzölçümü 210 m2'dir.
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce ili, Yığılca ilçesi, Traşlar Köyü, 166 ada, 7 parselde bulunan 2. grup anıt eser olarak tescil edilen yapı, zemin+1 katlıdır. Yapı taş temel üzerine ahşap çatkı arası sepet örgülü ve üzeri ahşap kaplamadır. Odalarında ocak ve banyo dolabı bulunan yapının tavan kirişleri üstten kaplamalıdır. Yapının iki kanatlı giriş kapısının üstünde oyma tekniğinde ahşap süsleme bulunmaktadır. Zemin+1. katın sofa yanlarındaki odalar ahşap konsollarla desteklenerek ön cephede çıkma yapmaktadır. Kırma çatılı yapı, alaturka kiremitlidir. 19. yy orta sofalı plan tipindeki yapının yüzölçümü 210 m2'dir.
Tescil Kararı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 03.07.2013 tarih ve 1102 sayılı kararı.
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Tescilli Yapılar-Sivil Mimari Yapılar-Sayfa 239