­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Konut
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Amasya Caddesi ile Partal Sokağı'nın kesiştiği köşede yer alan, zemin+iki katlı köşe yapısıdır. Zemin katta bir giriş kapısı bulunan yapıya, taş basamaklarla çıkılan ikinci bir giriş eklenmiştir. Üzerinde aydınlatma penceresi bulunan çift kanatlı ahşap kapıya sahip bu ikinci girişin önü, bezemeli kemerli balkon şeklinde düzenlenmiştir. Kapının iki yanında ikişerli yerleştirilmiş dört dikdörtgen pencere yer almaktadır. Kapının bulunduğu orta bölümün üzerine, ikinci bir kat şeklinde seyirlik bölümü yapılmıştır. Partal Sokağına bakan cephesinde köşelerde yer alan iki çıkma, zemin kat ve birinci kat boyunca yükselmektedir. Zemin kat, cephenin ortasında yer alan giriş kapısı dışında sağırdır. Birinci katta çıkmaların ön yüzünde üçer, yan yüzlerinde birer dikdörtgen pencere yer almaktadır. Kırma çatılı, alaturka kiremit kaplı örtü sistemine sahiptir.