­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bilecik

Adı Konut
Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Kasımpaşa Mahallesi
Adres Bozüyük/BİLECİK
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Bozüyük İlçesi, Kasımpaşa Mahallesi'nde ve tapunun 199 ada, 22 parselinde kayıtlı taşınmazda yer alan yapı geleneksel yapım tekniklerini yansıtan sivil mimari örneğidir.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Bilecik ijli, Bozüyük İlçesi, Kasımpaşa Mahallesi'nde ve tapunun 199 ada, 22 parselinde kayıtlı taşınmazda yer alan yapının; taş temel üzeri zemin katta tuğla, üst katta kerpiç malzeme kullanılarak yığma tekniği ile inşa edilmiş olduğu, zemin+1 katlı ve ortada tek ahşap çıkmalı olduğu görülmüştür. Yapının saçak altı açık olup, çatısı kırma çatılı ve alaturka kiremitle örtülüdür. Zemin katta çift kanatlı ahşap giriş kapısı, kapının sağ ve solunda kareye yakın formda birer adet pencere, üst katta ise çıkma üzerinde basık kemerli bir pencere, kısa kenarlarında birer pencere, çıkmanın sağ ve sol tarafında zemin kat pencerelerine simetrik kareye yakın birer pencere bulunmaktadır. Yapı metruk durumda bazı pencereleri kırık ve onarıma ihtiyacı olduğu görülmüştür. Yapının batısında çıkmaz sokak yer almaktadır. Söz konusu yapının içine girilememiştir.
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 621    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi