­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bolu

Adı Konut
Mah. Köy - Mevkii Kabiller Mahallesi
Adres Kabiller Mahallesi, Salihbey Sk. GEREDE-BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Gerede İlçesi, Kabiller Mahallesi, Salihbey Sokağı, 116 ada, 6 parselde yer alan konut, zemin + 2 katlı olarak inşa edilmiş, ahşap kaplama üzeri sıvalıdır. Zemin kat, yol kotundan aşağıda kalmaktadır. Orta sofalı ve dört köşe odalıdır. İçte ahşap ambarı, su tulumbası, mutfak, kiler ve tuvaleti bulunmaktadır. Orta sofanın tavanı kasetleme tekniğinde yapılmıştır ve tavan göbeği yıldız geçmelidir. Sokağa bakan cephesinin sıvası dökülmüş ve ahşap kaplamaları ortaya çıkmıştır. Oldukça sade cephenin 1. katı ince uzun dikdörtgen pencerelidir. 2. kat gönye tipi çıkma şeklinde düzenlenmiştir. Bahçe yönüne bakan cephesinde 1. ve 2. katlar cumbalıdır. Yapıda ahşap söveli, dikdörtgen formlu giyotin tarzı pencereler kullanılmıştır. Kat aralarında ahşap hatıllar, köşelerde ahşap dikmeler bulunmaktadır. Kırma çatı ile örtülüdür. Saçak altı ahşap kaplamalıdır.
Ayrıntılı Tanımı -