­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Amasya

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş AKTAV
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Amasya Merkez Hatuniye Mahallesi, Bestekar Sokak üzerinde bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Geleneksel Osmanlı konut mimarisine uygun bir şekilde ve ahşap çatkı arası kerpiç dolgulu olarak inşa edilmiştir. Bodrum+ iki katlı hımış sistemde inşa edilmiş bir yapıdır. Kurul onaylı projesine göre restore edilmiş olup AKTAV hizmet binası olarak kullanılmaktadır. Avludan bodrum kata merdivenle inilip kemerli bir girişe ulaşılmaktadır. Zemin kata bodrum katın üstündeki sahanlıktan çift kanatlı ahşap kapı ile girilmektedir. Üst kattaki cumba üçgen alınlıkla sonlandırılmıştır. Cumbadaki pencereler kemerlidir. Tüm pencereler ahşap söveli ve giyotindir. Ahşap kat silmeleri ve köşe dikmeleri vardır. Kırma çatılı alaturka kiremit örtülüdür. Saçak altları ahşap kaplama yapılmıştır. Bulunduğu çevrenin tamamlayıcısı niteliğindedir