­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Adı Konut
Adres 36. Sokak No: 8-10
Vakfiye
Genel Tanım Sokak köşesindeki ve hemen ona bitişik olan tek yapı gibi algılanan iki ayrı konuttan oluşan yapı ana sokak cephesiyle çevre dokuya uyum sağlamaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sokağın köşesinde bitişik iki yapıdan oluşan, zemin katı ahşap hatıllı moloz taş örgüsüne, üst katı ise ahşap malzeme olan yapının harap durumda olduğu görülmektedir. Diğer yapılarda da olduğu gibi göl cephesi teneke – saç kaplanmış olan yapının biri konut olarak kullanılmaya devam etse de diğeri sadece atölye olarak kullanılmaktadır. Üst kat tavanları sokaktan da gözlenebilen yapıların iç mekan dekoratif elemanlarının nitelikli olduğu görülebilmektedir. Yapılardan biri ana sokaktan giriş almaktayken, yan sokaktan da ayrı bir girişi mevcuttur. Diğer yapının da yan sokaktan içerlek bir giriş kapısı bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak