­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Konut
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Halit Sokakta yer alan bodrum üzerine zemin+iki katlıdır. Evin girişi, sokağa bakan kuzey cephede yer alan iki ayrı kapıdan sağlanmaktadır. Zemin katta iki kapı arasında biri küçük, diğeri daha büyük iki dikdörtgen pencere yer almaktadır. Birinci kat üç bölüme ayrılmış olup, her bölümde birer geniş dikdörtgen pencere bulunmaktadır. İkinci kat, üçlü gönyeli çıkmalıdır. Her çıkmanın ön yüzünde bir dikdörtgen geniş pencere, yan yüzünde birer dikdörtgen pencere yer almaktadır. Kırma çatı alturka kiremitle kaplıdır. Ahşap karkas arası kerpiç dolgu tekniğinde inşa edilmiştir.