­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Amasya

Adres Hatuniye Mahallesi Hazeranlar Sokak No: 81
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş İsmet-Şaziye Korkmaz
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Taşınmaz Yalıboyu evlerindendir. Güney cephesi sur duvarları oturur vaziyette Yeşilırmak’a doğru zeminden itibaren hafif çıkıntılı yapılmış olup avluludur. Bodrum dahil 3 katlı beşik çatılı alaturka kiremitle örtülüdür
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sağdan iki basamaklı bir merdivenle bodrum kata girilmektedir. Burada ocak nişinin bulunduğu bir mekan, banyo, tuvalet odunluk ve depo mekanları bulunmaktadır. Zemin kata iki basamaklı merdivenle çıkılır, çift kanatlı kapı ile salona girilmektedir. Salonun güneyinde bir oda güney batısında mutfak yer almaktadır. Girişteki salonun kuzeybatı köşesinde dönel bir merdivenle ikinci katın antresine çıkılmakta, antrenin sağında, doğusunda bir mekan ve güneyinde bir oda yer almaktadır.