­ KÖPRÜHİSAR KÖYÜ HAMAMI | Kültür Portalı

Köprühisar Köyü Hamamı - Bursa

Mah. Köy - Mevkii Köprühisar Köyü
Adres Köprühisar Köyü Yenişehir/Bursa
Pafta H23b 21b
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Büyük ölçüde yıkılmış olan hanın doğu duvarı ile kuzey ve batı duvarlarının temelleri ayaktadır. Yapının Vakıflarda vakıf kaydı yoktur, ancak Köprühisar Köyü adı altında iki vakıf kaydı vardır. Doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlı han büyük ölçüde yıkıktır. Yapının en iyi durumdaki kısmı doğu duvarıdır. Diğer duvarlar modern binaların inşasıyla yıkılmıştır. Doğu duvar kalıntısında bir ocak nişi vardır. Yapının boyutları temellerde yapılan ölçüme göre 22 x 40 metredir. Doğu duvarda dışta bir sıra taş iki sıra tuğla ile almaşık teknik uygulanmıştır. İçte sıvanın döküldüğü yerlerden moloz örgü ve tuğla kemerler belirgindir.
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Yayın Dizini BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1262    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2013 Çarşamba