­ KÖPÜRLÜ KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Köpürlü Köprüsü - Isparta

Adı Köpürlü Köprüsü
Mah. Köy - Mevkii Hüyüklü Kasabası
Adres Hüyüklü Kasabası Yalvaç/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Karayolları Genel Müdürlüğü
Vakfiye
Genel Tanım Köpürlü Köprüsü Hüyüklü Kasabasının güneybatı taraflarında kasabaya yaklaşık 4 km.mesafede meskun saha dışında yer almaktadır. Karabey Deresi üzerinde bulunan Köpürlü Köprüsü kullanıma kapalıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Söz konusu Köpürlü Köprüsü Hüyüklü Kasabasının güneybatı taraflarında kasabaya yaklaşık 4 km.mesafede meskun saha dışında yer almaktadır. Karabey Deresi üzerinde bulunan Köpürlü Köprüsü kullanıma kapalıdır. Köpürlü Köprüsünün hemen batı bitişiğinde, Hüyüklü-Gelendost köy yolunun üzerinde betonarme olarak yapılmış 2 gözlü yeni bir köprü bulunmaktadır. Köpürlü Köprüsü güneye doğru hafif kavislidir. 3 gözlü olan Köpürlü Köprüsü Roma dönemi devşirme mimari parçalar ve moloz taşlardan inşa edilmiştir. Köprünün büyük çoğunluğu sağlam olarak korunmuştur. Köprünün kuzey ucunda bulunan gözünde tahribat (yıkılma) söz konusu olup diğer iki gözü sağlamdır. Köprünün yüzeyden görülen mevcut uzunluğu 35 m, köprünün kuzey ve güney ucunda toprak altında kalıp görünmeyen kısımları 13’er metre, toplam 26 metre, en 4.17m ile 4.69 m arasında değişmekte, yükseklik orta göz 2.10, yan gözler 1.50 m.dir. Köprünün ortadaki büyük (ana) gözünün üstünde yaklaşık 3 m uzunluğunda 1 m genişliğinde çöküntü vardır.
Orjinal Kullanım Köprü
Ekler Rapor, Fotograf, Harita